Monday, September 7, 2015

Garam Aura Rezeki - Perbaiki Aura Diri

Assalamualaikum. 





Kali ni saya nak share yang saya amalkan beberapa bulan ni...Mandian Aura Rezeki. Ni bukan mandian garam biasa atau jampi pengasih tau. Ni adalah Garam Aura yang telah diruqyah dengan ayat-ayat Al-Quran dan zikir-zikir untuk membersih aura dalam diri kite. Pernah x uolls rasa kadang2 rasa xbersemangat dat kadang2 serabut terutama kite orang perempuan waktu period... kemungkinan aura kite xbersih. Yealah...kite kan xbleh solat dan baca Al-Quran masa tu. 

Please...jangan silap faham yang Garam Aura Rezeki ni produk syirik tau..ini hanya ikhtiar sahaja yang berlandaskan Al-Quran. Xde jampi serapah tau. Umpama kite makan panadol...itu adalah ikhtiar kite utk sembuh...yang menyembuhkan kite hanyalah ALLAH Taala sahaja. Niat kena betul....cara pun kena betul. 

Apa yang saya rasa lepas mandi Garam Aura Rezeki ni? 
Rasa lebih semangat....rasa lebih positive....Rezeki? Syukur Alhamdulillah sentiasa cukup. Itulah yang sentiasa saya doakan semoga rezeki saya sentiasa cukup dan melimpah ruah. Saya pun manusia biasa....ada hari2 yang rasa down dan kurang semangat nak kerja...jadi saya anggap cara Garam Aura Rezeki ni hanyalah ikhtiar untuk saya perbaiki aura saya. Niat yang elok2...dan jugak sentiasa amalkan solat Dhuha. 

Saya recommend Garam Aura Rezeki pada peniaga yang nak perbaiki Aura Rezeki uoll, Yang ada gangguan contohnye kena sihir atau gangguan mahkluk halus dan yang mengalami masalah komunikasi dikalangan suami isteri atau keluarga. 




Perlu saya ingatkan Garam Aura Rezeki adalah asbab atau ikhtiar untuk memperbaiki Aura diri supaya segala usaha dan doa kite lebih jelas. Jangan la plak mengharapkan duit berkepuk-kepuk jatuh dari langit atau muka tu berseri-seri tanpa jaga solat lepas mandian Garam Aura Rezeki...perlu USAHA dan DOA tau. Apa sahaja produk yang kite amalkan adalah asbab dan ikhtiar...Yang Maha Penyembuh adalah ALLAH S.W.T...keyakinan kita pada ALLAH itu sangat penting. Kepada Allah juga kite pohon rezeki yang berkat

BEGITULAH JUA GARAM AURA REZEKI NI...RATA2 PENGAMAL PERUBATAN ISLAM MENGGUNAKAN GARAM DALAM PENGUBATAN MEREKA...PAGAR RUMAH...IKHTIAR MERAWAT...GARAM INI TELAH DIRUQYAH DAN ASSYIFA DENGAN KALAM ALLAH...ALLAHLAH PEMILIK SEGALA ZAT DI MUKA BUMI INI...
"TAKKAN TERGERAK WALAU SATU ZARAH TANPA IZIN-NYA"


APA ITU RUQYAH SYARIAH?
Ruqyah adalah himpunan bacaan surah2 yang mampu membakar jin,surah2 yang lazim digunakan adalah dari petikan surah albaqarah,surah sulaiman,surah2 didalam muawizat(3qul dan ayat qursi)dan beberapa lagi surah.


ANTARA KES- KES YANG BERJAYA DIBANTU

DENGAN GARAM AURA REZEKI DENGAN IZIN 

ALLAH

• MASALAH RUMAHTANGGA/SUAMI ISTERI YANG SERING BERTENGKAR

• KES-KES YANG SUKAR MENDAPAT ZURIAT ADA YANG BERJAYA HAMIL DENGAN IZIN ALLAH

• KES-KES ANAK YANG DEGIL DAN SUKAR DITANGGANI/MALAS BELAJAR/TIDAK DENGAR KATA

• MELANCARKAN REZEKI

• BERTEMU JODOH DAN DIPERCEPATKAN URUSAN JODOH/PERKAHWINAN

• KES-KES SIHIR/PENDINDING PERNIAGAAN/PENDINDING DIRI

• MASALAH KEBOCORAN WANG(WANG BANYAK MASUK...BANYAK JUGA YANG KELUAR)

• MASALAH KOMUNIKASI(SUKA PENDAM TIDAK PUASHATI)

• MASALAH GANGGUAN MAKHLUK HALUS/SIHIR/SAKA

• MASALAH KEWANGAN

• DILANCARKAN REZEKI DAN URUSAN BUSSINESS

• HATI LEBIH TENANG DAN RDHA DENGAN HIDUP

• BERSEMANGAT DALAM MELAKUKAN KERJA

• URUSAN HIDUP DIPERMUDAH....

• MELEMBUTKAN HATI ORANG YANG MEMBAYAR HUTANG YANG TELAH SEKIAN LAMA

• BERTEMU RAKAN LAMA/KENALAN LAMA YANG TERPUTUS HUBUNGAN



ANTARA TESTIMONI YANG MENGALAMI 

PERUBAHAN DENGAN MENGGUNAKAN 

GARAM AURA REZEKI

"Order masuk berdesup-desup setelah guna Garam Aura Rezeki 3 hari
Ya Allah rasa nak menitik air mata"



Wajah berseri-seri selepas menggunakan Garam Aura Rezeki


"Strok sparuh badan da sthun...da bole bangun sb urut. Sekarang boleh jalan, bwk keta slow2"


Anak semakin manja dengan  ibu berbanding sebelum ini


"Rajin tahap gaban akti ja rasa tidak dok ajar budak cikgu mata terlelap dengaq budak baca ABC....tapi sejak2 ni mmg segaq biji mata"


"Anak kembar yang degil ti baik sangat bangun pagi kemas katil sapu sampah"
-Mandian Garam Aura Rezeki digunakan pada anak2-



"Alhamdulillahloan dah lulus sbnarnya smlm baru submit...syukur pd Allah.
Tq kak ana kenalkan garam ni...bila hati kite bersih tuhan kurniakan doa kita"



Anak kena rasuk dan ok dengan izin Allah selepas dimandikan dgn Garam Aura Rezeki


 Hubungan suami isteri bertambah baik















































































Hamil setelah mengamalkan mandian Garam Aura Rezeki




PADA YANG BERMINAT BOLEH 
SMS/WHATSAPP ATAU TELEGRAM

DEEYANA
019-6510963

ATAU 

EMAIL
deeyana29@gmail.com









Merawat kulit bermasalah dengan Mary Kay Botanical Effect

Assalamualaikum & Good Morning....

Hari ni saya nak share skincare yang saya pakai hampir setahun lebih....dari awal tahun lepas 2014 sampai sekarang. Sebelum2 ni duk dengar je brand Mary Kay dan xlah berapa yakin sgt sbb xbanyak pun testimoni yang di share kat online. Utk pengetahuan semua, saya dah stop pakai dan jual skincare yang saya duk post sebelum ni dalam blog. Dengan rasminya saya memang dah xjual. Jadi saya minta maaf pada regular customer yg selalu memberi produk Zxxx dari saya. Harap uolls dapat beli dari pengedar yang lain k. Sori sgt2... bukan sbb saya nak jual mary kay so saya duk canang2 plak kebaikan Mary Kay...sori...saya bukan jenis manusia yang jual barang utk kepentingan peribadi sahaja. Niat awal2 lagi masa buat & update blog ialah nak share apa yang saya pakai dan elok. Saya nak uolls pun dapat pakai guna dan makan apa yang saya rasa elok. Bagi yang pernah beli produk dari saya pun tahu berapa banyak less dan diskaun yang saya bagi...sbb saya bukan jual utk keuntugan semata mata. Kalau elok untuk saya tapi xsesuai untuk uolls saya minta maaf. Tp saya pakai dekat setahun lebih dan barulah berani nak update dalam blog sebab dah rasa keberkesanannye. 

Lagipun saya xnak uolls macam saya dulu...payah bebenor nak cari review yang pakai Mary Kay. Yang menjual nye ramai tapi rupanya Mary Kay punya prinsip xboleh update harga dan byk syarat kalau nak update. So, sy nak citer camner nak merawat kulit yang dah terpakai produk peeling atau skincare yang merosakkan kulit uoll. Dengan Mary Kay, uolls bleh cuba skincare Botanical Effects yang sesuai untuk kulit sensitive dan kulit yang bermasalah seperti jerawat, kering, mengelupas atau pun berjeragat. Set Botanical Effects ni ada 3 jenis untuk kulit yang tertentu. Untuk saper2 yang nak start pakai skincare Mary Kay seeloknya start dengan Botanical Effects ni. Kandungan skincare set ini adalah botanical.

Pening ek...yang mana patut pakai ni? Macam saya jugak dulu tengok yang duk share psal Mary Kay....ada dekat 6 jenis pencuci. Tapi untuk permulaan yang saya pakai set ni la. Sbb saya pernah pakai local produk. Jadi saya kena dan wajib start dengan botanical set dulu. Bagi kulit pulih dan detoks dari skincare yang lama. 

Untuk botanical set ni ada:
  • F1 utk kulit kering
  • F2 untk kulit kombinasi
  • F3 berminyak yang melampau
Untuk set F1,F2 dan F3 ni ada 4 produk. 
  • Cleanser
  • Freshen
  • Hydrate
  • Mask
Jadi uolls jangan ingat bila kulit uolls yang berjerawat tu berminyak dan patut pakai F3, mungkin disebabkan kite pernah pakai produk peeling sebelum ni,bila stop pakai....kulit mula bernafas dan akan mengeluarkan apa yang tersimpan bawah kulit tu.

Pencuci Botanical Effect Formula 1 (F1) ni mengandungi:
  • Kompleks botani istimewa- Silymarin (buah tistel susu)-Antioksidan berkuasa yang membantu mempertahankan kulit daripada kerosakan persekitaran ambil membantu menenangkan dan melegakan kulit.

  • Kompleks botani istimewa-Luo Han Guo Juga dipanggil buah “kelanjutan usia”, ianya dikenali dengan mengandungi antioksidan mujarab dan turut dipercayai membantu menggalakkan kulit yang sihat.
  • Ekstrak Biji Flaks-Biji flaks adalah salah suatu sumber tumbuhan paling kaya dengan asid lemak omega-3, yang juga membantu melembapkan dan melegakan ketidakselesaan kulit kering.


  • Ekstrak Rumpai Laut-Sejenis alga laut, rumpai laut terkenal sebagai sumber vitamin, mineral dan asid lemak yang penting untuk pelembapan dan keseimbangan kulit.

Penyegar Botanical Effect Formula 1 (F1)
Formula tak mengering ini menanggalkan sisa kekotoran dari kulit dengan lembut. Mengembalikan keseimbangan semulajadi kulit. Kulit kelihatan lebih berseri dan sihat. Membantu menenangkan dan melegakan kulit. 
Kulit berasa lembut dan licin, dan tersedia untuk langkah pelembapan.

Penghidrat Botanical Effect Formula 1 (F1)
Meresap cepat dan memberi penyeimbangan kulit.
Kaya-lembapan. 
Meninggalkan kulit berasa selesa.
Membantu mengimbangkan paras lembapan kulit. 
Kulit berasa lembut dan anjal.

Masker Botanical Effect Formula 1 (F1)
Menanggalkan kekotoran dengan lembut kerana ia mencergaskan kulit; mudah ditanggalkan dengan menggunakan air.
Mengelupas dengan lembut kerana ia meningkatkan tekstur kulit. 
Menambahkan penghidratan. 
Kulit kelihatan licin dan berasa dibaharui.

Uolls xsemestinya pakai satu set F1,F2 atau F3. Ia bergantung pada keadaan kulit jugak k. Kebanyakkan customer saya ada yang pakai Pencuci F2, freshen F2, hydrate F3 dan Mask F2 atau ada jugak yang kulit kering mengelupas ,saya bagi Pencuci F1, freshen F1, hydrate F2 dan Mask F1. Semuanya bergantung pada kulit customer. Xboleh main beli dan taruk kat muka cam gitu jer. Memangla terasa mahal bagi yang mula2 beli tapi sebenarnye xde la mahal pun bila pakai tu tahan sampai 4 bulan. Contohnye:

Cleanser pakai 2 kali sehari tahan lebih kurang 4 bulan-Harga dalamRm7x....dalam belas2 ringgit je sebulan.

Freshen ni toner..pakai 2 kali sehari tahan lebih kurang 4 bulan-Harga dalamRm7x....dalam belas2 ringgit je jgk sebulan.

Hydrate ni moisturizer(jangan kata nak skip sbb kulit saya berminyak...ni la yang membantu kulit stay dah keadaan moist dan jerawat xkan keluar)..pakai 2 kali sehari tahan lebih kurang 4 bulan-Harga dalamRm8x....dalam dua puluh ringgit lebih je jgk sebulan.


Mask pakai 2 atau 3 kali seminggu tahan lebih kurang 6 bulan-Harga dalamRm8x....dalam belas2 ringgit je jgk sebulan.


So...dalam sebulan belanja muka lebih kurang Rm7x je sebenarnya. Amacam terasa nak kulit bersih,sihat dan berseri x? Saya akan recommend produk bergantung pada budget uolls jugak sbb saya pun xsuka membeli dengan penjual yang suka memaksa ni. Jangan risau k.





Saya suka recommend kepada yang mengalami kulit bermasalah supaya uoll pakai supplement kulit ni. Memang sangat2 dapat membaiki struktur kulit lebih smooth dan moist dan membantu kulit untuk sihat. InsyaAllah saya dalam post akan datang saya akan cerita apa produk ni dan kenapa yang pernah pakai Mary Kay akan wajib sapu supplement ni kat kulit diorang.





Tapi bergantung juga dengan kulit uoll k, ada yang boleh terus pakai satu set dan ada sesetengah kulit hanya perlu pakai produk2 yang tertentu sahaja. Saya memamng recommend sangat untuk kulit customer supaya detox dahulu kulit uoll sbelum mula memakai skincare Mary Kay terutama yang pernah pakai produk pengelupasan. Sebab apa? Utk buang dulu bahan2 chemical yang pernah uoll pakai selama ni...so bila start pakai skincare Mary Kay, uoll akan dapat benefit. 


INI ANTARA TESTIMONI YANG AKHIRNYA MEMILIKI KULIT YANG SIHAT

                                          SELEPAS                                    SEBELUM





















So, kalau uoll pernah ada masalah kering, berjerawat, kombinasi atau mengelupas, jangan segan2 tau contact saya...InsyaAllah saya akan consult uoll apa yang uoll perlu pkai utk dapatkan kulit bersih.

Sori sangat2...bukan jenis saya sebenarnya, tidak pamerkan harga tapi  saya xdapat tulis disini harga produk2 tersebut kerana terikat dengan peraturan syarikat Mary Kay yang tidak membenarkan harga dipamerkan. InsyaAllah harga Skincare Mary Kay boleh disesuaikan mengikut budget dan keperluan kulit uoll. Lagipun skincare Mary Kay tahan untuk  6 bulan kecuali lah uoll kongsi suami isteri, tahan 3 bulan je lah. 


So, pada yang memiliki kulit sihat, bleh contact sy melalui: 
Sms, whatsapp dan telegram 
 019-6510963 
atau 
melalui email 
deeyana29@gmail.com