Friday, May 1, 2015

Macam mana saya boleh jatuh hati dengan Mary Kay

Assalamualaikum n Good morning...

Hari ni saya nak share skincare yang saya pakai hampir setahun lebih..dari tahun lepas 2014 sampai sekarang. Sebelum2 ni duk dengar je brand ni dan xberapa yakin sbb xbanyak pun testimoni yang di share kat online. Saya plak jenis suka cuba local product sbb rasa skincare tu lebih sesuai dgn kulit org Asia sbb yang mencipta nya pun orang Asia kan. Tapi bila ada salah sorang kawan yang offer buat skincare dgn hanya invest duit dan bleh dapat jenama sendiri,.saya jadi pikir balik...adakah local product yang saya duk pakai selama ni hanya wujud dgn camtu jgk. Xpayah blaja chemi, ingredient product dan xpayah test kat kulit pengguna (pengguna yea bukan kat kulit customer)....semua tu xpayah pikir. Ada duit semua jadi. Jadi kite2 ni jadi lab test kat skincare yang kite beli. Sambil2 tu...duk citer ngan member psal produk tu produk ni yang bagi saya elok...tp bila dia bgtau yang kebanyakkan local product ni branding camni je dan yang bezakan setiap skincare adalah ada kandungan yang kite bleh request utk masukkan...semua tu orang kilang siapkan. Wahhhh....canggih betul orang meniaga sekarang ni. Masa tu rasa nak marah pun ada. Lepas tu jugak saya stop pakai n stop jual skincare yang sbelum ni saya duk pakai. Mujur masa tu stok pun xbanyak. Rasa bingung xsbb xtahu nak pakai apa dah...masa tu hanya nampak brand clarins & SKII. Harga mmg over da top...pikir 10kali nak pakai.

Nak jadi cerita...sepupu suami saya ni pakai skincare Mary Kay...dan saya xpernah dengar pun produk mary kay. Dia bgtau xjual kat kedai tapi dia beli dgn beauty consultant. Saya dah pernah tgk kulit dia sbelum dia pakai skincare "ni", memang teruk..dgn jerawat batu dan parut jerawat yang bg saya teruk.Tapi bila jumpa dia kali ni dia nampak cantik sangat. Kulit dia nampak sihat dan dia pun berani pakai make up lagi...nampak berseri. Jerawat dia dah xde dan parut pun nipis je. Kalaulah saya bleh share kat uoll pic sebelum ngan selepas dia pakai, mesti korang terkejut. Yang buat saya tertarik nak pakai sbb kulit xnampak mcam plastik licin berkilat macam pakai skincare sebelum2 ni. Jadi saya pakai la produk Mary Kay ni dekat 7 bulan....bila nampak perubahan terus sy jadi beauty consultant Mary Kay. Kena attend kursus utk qualified consult customer ni. Mary Kay ni betul2 jaga quality skincare diorang dan pentingkan customer services...bukan main2 jual camtu je. Jadi camtu lah start nye career saya dengan Mary Kay disebabkan nak cari solution utk kulit muka terus terjebak tolong cantikkan orang lain jugak.

Ni gambar yang saya ambil sebelum saya pakai Mary Kay, kalau xsilap akhir tahun 2013. Nampak x, sebelum pakai Mary Kay, jerawat dan parut jerawat kat dahi dan pipi... ni yang boleh tunjuk...belum tgk yg xboleh tunjuk tu...tepi dagu, tepi pipi...semuanya berbiji2 jerawat. Kadang2 family datang rumah pun pakai tudung....malu teramat 1 hal...malas nak menjawab sebenarnya kenapa muka jadi camtu. Tensen hanya Allah je tahu. Selepas pakai Mary Kay, kalau uoll perasan eyebag dan pipi saya  lagi firm kan. Kulit tu improve la....kulit lebih lembut...jerawat surut,...parut dah nak start pudar. Syukur sangat saya dah jumpa skincare yang terbaik utk kulit. Kali ni memang benar2 tobat xnak tukar dah. JANJI.

Satu jer Mary Kay ni, orang xsabar xleh pakai....sori girls terpaksa terus terang. Kalau uolls nak kawin lagi 2 minggu atau 3 minggu, sabar la dulu yea...pakai lepas kahwin yea. Tp kalau nak kawin lg 3 bulan, sgt digalakkan pakai...bagi yg nak pakai skincare MK lah. pakai dia punyerlah kena sabar. nak kurangkan jerawat dekat sebulan...parut cam saya ni dekat 3 bulan br pudar. Oklah kan?? ikut logik akal pun kulit kalau dah luka, mana boleh licin sembuh dalam masa 2 minggu gitu. kita dah taruk, sapu, tonyoh berapa banyak bahan kimia selama bertahun tahun kat muka, jerawat pun dah berbulan bulan kat muka bleh plak sabar, xkan pakai sebulan, nak cantik macam che ta kut. Jadi sabarla jawab nye. Pakai kena istiqamah...jangan plak masa awal2 beli excited pakai 1 set...selang 2 minggu, hanya pakai cleanser je. toner dan hydrate dah start malas nak pakai...semua ke laut.

Nanti dalam post yang seterusnya,saya akan share apa yang saya pakai dan apa yang uoll bleh pakai utk dapatkan kulit yang sihat dan berseri.


No comments:

Post a Comment